Krstajić: Možda promijenimo taktiku, imam i luksuz i problem

Objavljeno: 16.11.2018.


Selektor Srbije Mladen Krstajić najavio je da bi možda mogao da promeni taktiku za meč protiv Crne Gore u Ligi nacija i zaigra sa dva klasična napadača.
Krstajić je rekao je da njegova ekipa ima problema zbog povređenih igrača, ali dodaje da se bez njih mora i da je, bez obzira na sve, želja da se Crna Gora pobedi.

“Mora se bez onih kojih nema, to je život i posao, da krećemo u borbu sa snagama koje imamo. Svaku utakmicu želimo da pobedimo bez obzira na sve. Osećam da napredujemo u svakom smislu, ekipa raste”, rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija protiv Crne Gore u Ligi nacija neće moći da računa na povređene Sergeja Milinković-Savića, Marka Dmitrovića, Filipa Kostića i Ljubomira Fejsu.

Prošlo okupljanje nisu igrali Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov i Adem Ljajić, a Krstajić je naveo da je to bio veliki hendikep, ali da je ekipa pokazala karakter.

On je naveo da prati dešavanja u Crnoj Gori i da očekuje dobru utakmicu.

“Poštujemo Crnu Goru kao reprezentaciju i selektora Ljubišu Tumbakovića, koga gledam kao šefa. Možemo da napravimo iskorak i ostvarimo zacrtani cilj, da budemo prvi u grupi”,
 kazao je Krstajić.

Odlična forma mnogih reprezentativaca Srbije ga raduje, pa je to jedan od razloga koji potkrepljuje želju za promenom taktike.

“Prvi put u poslednje vreme su skoro svi standardni i bitni faktori u svojim timovima. Mnogo je važno da izađemo kao tim onako kako treba. Može se desiti da promenimo taktiku, da se možda pojavimo u neočekivanoj formaciji. Menjali smo sastav do sada, taktiku ne, moglo bi da se desi i da promenimo taktiku, iz razloga jer imamo kvalitetne igrače koji mogu da odgovore na svojim pozicijama onako kako treba. To je luksuz u ovom momentu za mene, a možda i mali problem. Ima momaka koji očekuju šansu, voleo bih kada bi mogla 23 igrača da budu na terenu”, rekao je Krstajić.

Upitan ko će izvoditi penale, s obzirom na to da je Dušan Tadić dosad promašio dva, Krstajić je odgovorio: “Odlučio sam da Dušan Tadić sam odlučuje ko će da izvede penal”.

Srbija će se u subotu od 15.00 sastati s Crnom Gorom u petom kolu Lige nacija. Potom joj u utorak sledi poslednji duel u grupi protiv Litvanije.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *