SDS: Zbog aktivnosti na rušenju SDS-a iz stranke isključen Boris Jerinić

Objavljeno: 15.11.2018.


Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica isključio je Borisa Jerinića iz članstva stranke zbog teže povrede Statuta i djelovanja suprotnog zvaničnim stavovima Srpske demokratske stranke.
“Nepoštujući Statut i odluke Glavnog odbora stranke, Jerinić duži period djeluje protiv interesa Srpske demokratske stranke. Jerinić je juče, u pratnji gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i Uroša Gostića, prisustovao sastanku sa delegacijom Saveza nezavisnih socijaldemokrata iako nije imao ovlašćenje stranačkog organa da se na tome sastanku pojavi”, kaže se u saopštenju i dodaje da je na tom sastanku, kako je najavio portparol SNSD-a, donesena odluka da poslanici SDS-a iz Doboja politički rad nastave u klubovima SNSD-a u PS BiH i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što je suprotno Statutu i zvaničnim stavovima Srpske demokratske stranke.

Predsjednik SDS Vukota Govedarica poručio je članovima i simpatizerima Srpske demokratske stranke da ćemo učiniti sve da stranku sačuvamo od mešetara i trgovaca.

“Srpsku demokratsku stranku sačuvaćemo dosljednom politikom i nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci izruče onima koji žele da SDS nestane, ujedno praveći od lažnih patriota nacionalne heroje“, naveo je Govedarica.

BN TV

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *