Koji će auto voziti Danijel Krejg u sljedećem Džejms Bond filmu?

Objavljeno: 14.11.2018.


Snimanje 25-og filma iz serijala o čuvenom britanskom tajnom agentu zakazano je za 2019, a već su počele spekulacije o budućem Bond-automobilu.
Naredni film o tajnom agentu 007 biće ujedno i posljednji za aktuelnog Džejms Bonda – Danijela Krejga.

U prethodnom filmskom ostvarenju – “Spektra” iz 2015. godine, Krejg je sjedio za upravljačem Aston Martina DB10, koji je dizajniran specijalno za potrebe snimanja ovog filma.

Očekuje se da će producenti za sljedeći nastavak serijala odabrati neki novi automobil, a jedna od dilema je da li će to opet biti neki Aston Martin, koji je najčešće imao ulogu Bondmobila.

Ako se već spekuliše da će tradicija biti narušena tako što bi neki budući glumac u ulozi agenta 007 mogao da bude tamnoput, ili žena, zašto onda ne bi i Bond-automobil bio drugačiji od tradicionalnog Aston Martina?

Sajt Motor1.com sastavio je listu od 5 mogućih kandidata za novi automobil Džejmsa Bonda.

Bentley Continental GT

U doba kada je Bond bio poznatiji kao lik iz knjige nego kao filmski junak, britanski tajni agent je vozio Bentley.

Tako u romanu “Kazino rojal” iz 1953. godine, Bond vozi “Blower” Bentley iz 1931. Kasnije je Bentley zamijenjen Aston Martinom DB3 – u knjizi “Goldfinger”, da bi u vrijeme snimanja istoimenog filma Aston Martin već izbacio model DB5, koji je zahvaljujući pojavljivanju na velikom platnu ušao u legendu.

U susret jubilarnom 25-om filmu o Džejms Bondu producenti bi možda mogli da se vrate korenima i Krejga smeste za upravljač modela Bentley Continental GT.

BMW Z4/Toyota Supra

Iako na prvi pogled nemaju ništa zajedničko sa likom britanskog tajnog agenta, obje ove automobilske marke već su se u prošlosti pojavljivale u filmovima o Džejmsu Bondu.

Nova Supra bi mogla da naslijedi Toyotu 2000GT koja je korišćena u filmu “Samo dvaput se živi” iz 1967.

Što se tiče BMW-a, on je bio Bond-automobil u eri Pirsa Brosnana – sećamo se BMW-a Z3 i Z8, kao i modela 750iL, pa bi novi BMW Z4 mogao ponovo da preuzme tu ulogu.

Podsjećamo, Toyota Supra i BMW Z4 najnovije generacije razvijeni su zajedničkim snagama u saradnji japanskog i njemačkog proizvođača automobila.

Aston Martin DB10

Iako je malo vjerovatno, nije i nemoguće da DB10 ponovi svoju filmsku rolu iz ostvarenja “Spektra”.

Aston Martin Vantage

Ipak, ako će Danijel Krejg ponovo voziti neki Aston Martin, to bi najprije mogao da bude novi Vantage koji je nastao na osnovama filmskog DB10.

Aston Martin Vantage pogonjen je 4.0 litarskim twin-turbo V8 motorom iz AMG radionice koji proizvodi 510 ks, dok maksimalni obrtni moment iznosi 685 Nm.

Prema fabričkim podacima, Vantage od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,6 s, dok je maksimalna brzina 313 km/h.

Jaguar I-Pace

Kompanija Jaguar Land Rover dugogodišnji je partner Džejms Bond franšize, ali njihovi modeli nisu birani da budu glavne automobilske filmske zvezde, već su dobijali sporedne uloge ili su bili vozila negativaca.

Ako bismo se poigrali rušenjem tradicije, električni Jaguar I-Pace mogao bi da bude pravi izbor za novi Bondmobil u doba kada se svijet sve više okreće automobilima na struju i kada su oni postali veoma “in”.

Još ako bi se nakon Danijela Krejga za volanom električnog automobila našla žena u ulozi Bonda…

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *