Batler: Nisam ja bio problem, dokazaću da sam sjajan saigrač

Objavljeno: 14.11.2018.


Džimi Batler predstavljen je kao novi igrač Filadelfija 76ersa.
Posle višemesečne sage napustio je Minesota Timbervulvse i priključio se jednom od najtalentovanijih i najambicioznijih timova u ligi.

“Kada momci znaju da igraju košarku, kao što je slučaj sa svim u ovom timu, onda će sve da legne na svoje mesto. Niko nikome neće stati na žulj. Svi imamo isti posao, svi očekuju da budu isti igrači kao do sada. Zbog toga mislim da će ovo biti uspešno”, rekao je Batler.

Batlerova želja da napusti Minesotu značajno je uzdrmala ritam Timbervulvsa tokom priprema i na startu nove sezone.

“Mislim da ako neki igrač ima problem sa mnom, rekao bi to. Osim ako se svi u mojoj bivšoj svlačionici nisu pretvarali. Mislim da nisam ja bio problem uopšte. Ne mislim da sam loš saigrač, ali ljudi svašta pričaju. Mislim da sam neverovatna osoba, saigrač i to ću da pokažem ovim momcima ovde”.

Batlerovom dolasku se posebno obradovao GM Siksersa Elton Brend.

“Batlerovi ciljevi se poklapaju sa našim i gradom Filadelfije. Svi ga vole u svlačionici. Na terenu je zahrevan, želi da pobeđuje. Mogu da se izborim s tim, naša organizacija može da se izbori s tim, naši igrači mogu da se izbore s tim, jer želimo da pobeđujemo. Trejd je bila laka odluka za mene”, rekao je Brend.

Batler ima 29 godina, a bio je 30. pik na draftu 2011. od strane Čikago Bulsa. Nakon šest godina u “Vetrovitom gradu” 2017. je prešao u Minesotu.

Tokom karijere ima prosek od 16,5 poena uz 4,9 skokova i 3,4 asistencija po meču, dok je tekuću sezonu uprkos nezdravoj atmosferi u Mineapolisu počeo sa prosekom od 21,3 poena, 5,2 skokova i 4,3 asistencije po utakmici.

Sikersi su trenutno treći tim Istoka sa skorom 9-6, a Batler bi trebalo da debituje u novom dresu sa brojem 23 protiv Orlanda na Floridi u sredu uveče.

 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *