“Tači sa Putinom može da se dogovara samo o azilu u Rusiji”

Objavljeno: 13.11.2018.


Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti je rekao da Hašim Tači sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom može da razgovara o njegovom eventualnom azilu u Rusiji.
“Posle mnogo ustupaka koje je učinio (predsedniku Srbije Aleksandru) Vučiću, Tači se slikao sa Putinom. On može da se sa njim dogovori samo o ličnom zahtevu za politički azil u Rusiji“, napisao je Kurti na svom nalogu na fejsbuku.

Predsednik Kosova Hašim Tači objavio je danas da se u Parizu po prvi put susreo sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom s kojim je razgovarao o procesu normalizacije odnosa sa vlastima u Beogradu.

“Dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije je mogućnost postizanja sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma i bio je u fokusu našeg razgovora. U vezi s ovim pitanjem predsednik Putin je bio jasan: ‘U slučaju da vi (Beograd i Priština) postignete mirovni sporazum Rusija će podržati taj sporazum”, napisao je Tači na Fejsbuku.

Tokom boravka u Parizu i učešća u manifestacijama povodom 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, Tači se susreo s predsednikom SAD Donaldom Trampom, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, kancelarkom Nemačke Angelom Merkel i drugim zvaničnicima.

Izvor: Beta

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *