Šupljine na sve strane, odbrana Barselone daleko od standarda

Objavljeno: 12.11.2018.


Povratak Lionela Mesija na teren nije doneo očekivanu pobedu Barseloni. Argentinac jeste postigao dva gola, ali je Betis na “Kamp Nou” slavio sa 4:3.
Četiri primljena gola na “Kamp Nou”, to je stvar koja je za ozbiljnu analizu svih u Barseloni. Posebno jer je i ranije tokom sezone bilo naznaka da ima problema.

Pri rezultatu 2:0 za Betis, moglo je biti i gore za Ktalonce jer su gosti promašili još nekoliko prilika.

Mnogi su kao problem označili slabu formu Đerara Pikea, te povredu Samjuela Umtitija koji će dugo biti van terena. Barselona je do sada u Primeri primila 18 golova, ali i dalje je na prvom mestu. Ipak, propusti u zadnjoj liniji i na sredini, koja čini se da deluje previše pasivno u situacijama kada se treba vraćati pred gol, moraju što pre da se otklone.

Nedopustivo je da na svom stadionu primimo četiri gola“, nezadovoljan je i Čileanac Arturo Vidal, koji je doneo na čsvrstini igre Barselone u drugom poluvremenu.

Trener Ernesro Valverde kao da još ne može da otkrije šta je uzrok problema pozadi.

Nešto nam očigledno nedostaje. Svaki put kada se vratimo u igru, dobijemo novi šamar. Moramo raditi na tome i na mnogim drugim stvarima“, priznao je trener prvaka Španije.

Srećom po Barselonu, slede dve nedelje pauze pred nastavak takmičenja u La Ligi. U tom periodu Velverde mora naći načina da popravi igru u defanzivi, naročito jer je naredni okršaj ustvari gostovanje Atletiku na “Vando Metropolitanu”. Grizman i drugovi svaki propust pozadi mogli bi surovo da kazne.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *