Rat između Džonija Štulića i Radeta Šerbedžije: On laže, mi nikada nismo bili prijatelji!

Objavljeno: 12.11.2018.


Glumac Rade Šerbedžija, reagujući na izjavu Džonija Štulića da nikada nije bio prijatelj s njim i da se nisu družili, kao i da koristi njegove pjesme bez saglasnosti, izjavio je za N1 da je prema Štuliću uvijek osjećao “lijepo i iskreno prijateljstvo” i da mu je žao ako je to bilo samo s njegove strane.
I ove, kao i prethodnih godina, poznati glumac Rade Šerbedžija, nastupiće sa svojim orkestrom “Zapadni kolodvor”, uoči Nove godine u Beogradu. Beogradski koncert biće održan 26. decembra u Kombank dvorani. Potom slijede koncerti u Nišu i u Čačku.
Šerbedžija je na konferenciji za novinare objasnio da turneja nosi ime poznate pjesme Branimira Štulića “Meni se dušo od tebe ne rastaje”, koju je, kako je saopštio, Štulić napravio za njegovu predstavu “Hrvatski slavuj” iz 1989. godine.
“Sada mu, naslovom ovog koncerta šaljem poruku kao starom prijatelju”, rekao je Šerbedžija na konferenciji za novinare.

Reagujući nakon konferencije za medije, Branimir Štulić saopštio je da nikada nije bio prijatelj sa Šerbedžijom, da se nikada nisu družili, kao i da pjesmu “Meni se dušo od tebe ne rastaje” nije napravio za predstavu Radeta Šerbedžije, kao i da je on koristi bez njegove saglasnosti.
– Taj kazandžija Šerbedžija mračno laže. Džoni ga nikad nije zvao u šetnju po Zagrebu, niti mu je napravio pjesmu, niti su ikada bili prijatelji, upravo obrnuto, on je njega jednom zgodom, po svojoj želji, provozao svojim mercedesom da bi s njime divno ćutao, međutim, iskoristi taj svoj poziv da tu pjesmu lakše otuđi i ubaci u svoju predstavu bez pitanja, dapače, da to sakrije, on nju potom i snimi, a sad već tim gnusnim lažima opravdava i sam razlog svog opakog postojanja. – između ostalog napisao je Štulić i napomenuo:

– Ja nikad nisam bio prijatelj s njime, i nikad ga u životu nisam nazvao (dapače, on je mene, i to mu je vjerovatno i najbolji opis u njegovoj knjizi), otuda, znajući veoma dobro da nikad ne bi dobio odobrenje da je koristi u toj predstavi, kao ni inače, on jednostavno izmisli cijelu priču, štaviše, da to još više zamuti, on nju potom i snimi, a sad, pored višegodišnjeg izvođenja (i drugih mojih pjesama, takođe), on već i turneju pod imenom te otuđene i oskrnavljene pjesme radi (na kojoj i napravi karijeru tobožnjeg pjevača).
N1 je, povodom izjave poznatog muzičara, zamolio Šerbedžiju za komentar. Evo šta je rekao u razgovoru sa novinarom:
– Ako Džoni kaže da se nismo družili, onda se nismo družili. I ako kaže da mi nikada nije dao svoju pjesmu ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje’ za predstavu ‘Hrvatski slavuj’ Borislava Vujčića, koju sam režirao u proljeće 1990. u Dramskom kazalištu Gavela u Zagrebu, onda mi nikada nije dao tu svoju pjesmu. I moja predstava nije počinjala sa ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje’. Ako kaže da nismo šetali zagrebačkom Ilicom, ili da nije bio na rođendanu mog sina, onda nije bio na rođendanu mog sina i nismo nikada šetali pokislom Ilicom. I ako kaže da me nije nikada zvao na svoj koncert u Dubrovnik, onda ja nisam nikada sjeo na avion i doletio za njegov koncert. I ako kaže da nismo nikada, on, Mile Rupčić i ja pili crno vino i pjevali ‘Jano mori, Jano mori, Jano dušo’, onda nismo pjevali pjesme i crno vino nikada skupa pili, ako on tako kaže – rekao je glumac.

– A ja kažem: Otkad sam upoznao Džonija zavolio sam njegove pjesme, cijelo to vrijeme osjećao sam prema njemu lijepo i iskreno prijateljstvo. Žao mi je, ako je to bilo samo sa moje strane. Ja ću i dalje voljeti njegove pjesme, jer one se ne mogu nego voljeti – dodao je Šerbedžija.

 

Hello magazin /N1

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *