Priča o misterioznom mostu s kog masovno skaču psi samoubice prkosi zdravom razumu

Objavljeno: 12.11.2018.


Stanovnici jednog gradića u Škotskoj vole da prelaze preko Overton mosta iz 19. vijeka. Vlasnici pasa ga se pak klone jer već duže nosi zloslutno ime “most za pse samoubice”.
Od 1950. godine sa mosta se u smrt bacilo oko 50 pasa, piše britanski Vice. Daily Mail je 2006. godine pisao da se pet pasa ubilo za šest mjeseci samo te godine.

Broj od 600 kuca koje su se bacile sa istog mjesta na mostu i preživjele je zaista nevjerovatan, a još više zbunjuje činjenica da su se neke od preživjelih vratila na isto mjesto i ponovo pokušale da skoče.

Stanovnica West Dunbartonshire Dona Kuper je izgubila svog kolija Bena 2005. koji je skočio s fatalnog mosta.

– Šapa mu je bila slomljena, i vilica i leđa. Veterinar je rekao da se ne isplati izlagati ga tolikom bolu, pa smo morali da ga pustimo da ode – rekla je.

Ako niste skloni da povjerujete pričama o duhovima, postoje i druge teorije zašto se ovo dešava, ali ni one ne djeluju mjerodavno. Jedna od njih je da pse s mosta gurnu druge životinje koje se kriju oko njega, vjeverice, miševi i kune.

Škotsko Društvo za prevenciju surovosti prema životinjama je istraživalo ovaj bizarni fenomen, ali nisu saznali šta se dešava. Dok neko ne kaže o čemu se radi, vlasnici pasa iz tog kraja neće rizikovati i ne prilaze ni blizu mostu i tražili su da se postavi ograda da bi se spriječile nove tragedije.

Most je napravljen 1895. i visok je 15 metara.

Izvor: nypost.com

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *