Borik dobio svoju ambulantu porodične medicine i vrhunske stručnjake u medicini

Objavljeno: 12.11.2018.


Borik je konačno dobio svoju ambulantu porodične medicine, i to u srcu ovog naselja. Ambulanta porodične medicine „BL-MEDIC“ nalazi se u ulici Save Kovačevića (ulica paralelna s Vrbasom, koja se pruža od Venecije do Rebrovačkog mosta).
Dovoljna je samo ovjerena knjižica

Da bi stanovnici Borika baš u ovoj ambulanti odabrali svog porodičnog ljekara, u samom komšiluku, moraju  se preregistrovati u „BL-MEDIC“.

 

Pacijenti iz Borika bili ,,razbacani” po udaljenim ambulantama

Do sada su stanovnici ovog naselja bili registrovani u raznim ambulantama, od Platonove kod Gradskog stadiona, preko Poliklinike, pa čak i pod Starčevicom ili u Novoj Varoši. Ustvari, Borik nije imao svoju ambulantu u pravom smislu te riječi- lokacijski, pa su članovi iste porodice bili “razbacani” po udaljenijim ambulantama.

Резултат слика за bl medic banja luka

Svi članovi porodice kod istog ljekara

Nosilac tima porodične medicine dr. Vesna Kovačević ističe kako je zamisao porodične medicine upravo bila da se svi članovi jedne porodice registruju kod istog ljekara- porodičnog.

,,To je nama ljekarima vrlo značajno, jer time stičemo uvid u zdravstveno stanje svih članova porodice, a značajno je i samim pacijentima, jer ljekari imaju pred sobom anamnezu čitave porodice. Sada oni koji su, iz različitih razloga, (dugo čekanje, neslaganje s osobljem, nedostatak laboratorije) bili u udaljenim gradskim ambulantama, mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu u njima najbližoj ambulanti- u Boriku.”

,,Registracijom u naš tim porodične medicine, uz ovjerenu zdravstvenu knjižicu, ostvarujete sva prava primarne zdravstvene zaštite po osnovu zdravstvenog osiguranja”, poručuje doktorica Kovačević.

dr. Vesna Kovačević

Koje usluge pruža ambulanta registrovanim pacijentima

A usluge, koje vam ljekarski tim u ovoj ustanovi može pružiti su:

  • pregled ljekara porodične medicine
  • preventivni pregledi
  • laboratorijske analize
  • RTG dijagnostika
  • propisivanje lijekova koji se izdaju na recept.

 

Dakle, u ovoj ambulanti porodične medicine ordinira Kovačević dr Vesna, specijalista porodične medicine, koja je i specijalista urgentne medicine i nekadašnji načelnik Hitne pomoći u Gradišci.

Registracija do kraja godine, ali požurite dok ima mjesta

Podsjetimo, proces (pre)registracije je već započeo i traje do 31. decembra 2018. godine. Međutim, pacijenti već znaju da kada neki tim porodične medicine bude popunjen, više ne mogu tu da se registruju, pa je savjet svima iz Borika, koji se odluče za ovu ambulantu, da prošetaju i registruju se, a da ne čekaju zadnji čas.

Ljubazan tim vrhunskih stručnjaka Vas čeka u BL MEDIC-u

Kompletna zdravstvena zaštita na jednom mjestu

SPECIJALISTIČKI CENTAR „BL-MEDIC“, pored navedenih usluga iz porodične medicine, na jednom mjestu omogućava specijalističke preglede i ultrazvučnu dijagnostiku, a svojim korisnicima registrovanim u timovima porodične medicine odobrava posebne pogodnosti na sve usluge koje pruža.

Za dodatne informacije možete nazvati na broj telefona 051/250-200

2 thoughts on “Borik dobio svoju ambulantu porodične medicine i vrhunske stručnjake u medicini

  1. Molim Vas da pojasnite koja je procedura registracije i da li je neophodno da svi članovi porodice budu registrovani kod vas? Kada kažem procedura, mislim na to šta je potrebno ponijeti od dokumentacije sa sobom… Takođe me interesuje da li ste potpisali ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS?

  2. Dobar dan,ja bi imala jedno pitanje za vas,dali se još uvijek može kod vas registrovati.Majku bi rado kod vas prebacila.Živim u inostranstvu pa nisam znala da kod vas mogu i pacijenti koji su osigurani preko Fonda Rs.Hvala unaprijed na vašem odgovoru.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *