Beastie Boys poslije 20 godina otkrili o čemu pjeva kultna pjesma “Sabotage”

Objavljeno: 12.11.2018.


Američka hip-hop grupa Beastie Boys ukoričila je svoja sjećanja, priče, anegdote i fotografije u “Beastie Boys Book”, gdje su, između ostalog, otkrili kako je nastala legendarna pjesma “Sabotage”.
“Sabotage” je prvi put objavljena 1994. godine kao pjesma koju su snimili za album “Ill Comunication”, a poslije toga je obrađivana u više verzija. Bio je to prvi singl sa novog albuma koji se pojavio iznenadno i ušao u legendu.

Iako je pjesma postala planetarno popularna, ostalo je nepoznato ko tu koga sabotira, šta ko ne može da podnese i šta je to planirano, a ništa od toga nije postalo jasnije ni kad se na internetu pojavio tekst pjesme.

Odgovor se pojavio nakon više od dvije decenije u neobičnoj biografiji nazvanoj “Beastie Boys Book”, prenosi magazin Rolling Stone.

Odgovor je apsolutno u duhu grupe Beastie Boys, banalan i otkačen.

Od početka je bilo poznato da je “Sabotage” himna protiv autoriteta, ali je sada postalo jasno da je “autoritet” zapravo njihov dugogodišnji tonac Mario Kaldato Džunior. Momci su po običaju ušli u raspravu na snimanju albuma, jer nisu bili sigurni u vezi pravca kojim idu i zvuka na albumu.

“To je fin način da se kaže da mu je pukao film. I onda bi se naljutio i krenuo da viče na nas da treba da završimo nešto, bilo šta, bar jednu pjesmu. Gurao bi odvratne instrumentale koje smo napravili samo da bismo imali nešto gotovo, što bi nas približilo završavanju albuma”, navodi se biografiji benda.

Ad-Rock se na kraju odlučio za vrištanje i punk pristup samo da bi nervirao tonca Marija, i to tako što će ga prozivati u pjesmi.

“Mislio sam da bi bilo smešno da napišem pjesmu o tome kako je Mario taj koji nas usporava, kako pokušava sve da upropasti i sabotira naša velika umjetnička dela”, rekao je Ad-Rock otkrivši kako je nastala legendarna pjesma “Sabotage”.

B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *