Sudiji pritvor do tri mjeseca zbog primanja mita od 2.000 evra

Objavljeno: 10.11.2018.


Specijalni sud u Beogradu odredio pritvor do tri mjeseca sudiji Osnovnog suda u Lazarevcu Svetlani Stojanović ( 59) osumnjičenoj da je primila mito od jednog okrivljenog od 2.000 evra.
Pritvor do tri mjeseca je određen i njenom suprugu Miroljubu Stojanoviću (66) koji se sumnjiči da joj je pomagao u primanju mita.
Portparolka suda Bojana Stanković rekla je da im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati istragu uticanjem na predložene svjedoke, kao i zbog načina i posljedica krivičnog djela koje su dovele do uznemiranja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka.

Sudiji se stavlja na teret izvrsenje krivicnog dela primanje mita, a njenom mužu krivicno delo primanje mita u pomaganju.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je protiv njih pokrenulo istragu zbog sumnje da su od jednog okrivljenog primili 2.000 evra, uz obećanje da će sudija Svetlana Stojanović kao predsjednica vijeća donijeti odluku kojom će postupak vratiti na ponovno suđenje, kako bi se okrivljenom izrekla blaža kazna.

Hapšenje je obavila Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa pripadnicima BIA, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *