Održan marš za ujedinjenje Albanaca sa juga Srbije sa Kosovom

Objavljeno: 10.11.2018.


U Prištini je danas u organizaciji Udruženja “Ćamerija” održan marš za ujedinjenje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom, koji, iako je označen kao istorijsko okupljanje, nije naišao na preveliki odziv kosovskih Albanaca.
Na maršu se okupilo nekoliko stotina Albanaca iz opština sa juga Srbije, koji su nosili transparente “Dolino Albanija je sa tobom”, “Dolino Kosovo je sa tobom”, “Dolino Sandžak je sa tobom”, prenose beogradski mediji.

Predsjednik Demokratske patrije Albanaca iz Preševa Ragmi Mustafa rekao je da je ovo istorijski momenat u kojem “dolinu Preševa snažno podržavaju svi Albanci”.

“Vi ste ćelija sa svih nacionalnih teritorija Albanaca. Podrška za ponovno ujedinjene sa Kosovom, sa zemljom na kojoj nam je mesto odavnina”, rekao je Mustafa.

Na transparentima koje su nosili okupljeni pominju se Ilirida, prostor na kojem žive Albanci na zapadu Makedonije, Malesia – dio Crne Gore i Ćamerija – dio sjeverozapadnog dijela Grčke.

Osim logističke podrške policije i prisustva nekoliko domaćih televizijskih ekipa, niko od političkih predstavnika Albanaca sa Kosova, nije pokazao veće interesovanje za današnje okupljanje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Izvor: Agencije

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *