Najmanje devet osoba stradalo u stravičnim požarima

Objavljeno: 10.11.2018.


Tela devet osoba pronađena su u njihovim izgorelim automobilima, nakon što je požar uništio gotovo ceo kalifornijski grad, Paradajz.
Kako se navodi, tela pet žrtava su pronađena u ili pored automobila, tri u kući, a jedna ispred kuće, rekao je Honea i dodao da se najmanje 35 osoba vode kao nestale, a da su tri vatrogasca povređena.

Požar se toliko brzo širio da vatrogasci nisu mogli ništa da učine, rekli su američki zvaničnici, prenela je agencija AP.

Požar je zahvatio površinu od oko 280 kilometara kvadratnih i potpuno je van kontrole.

Zbog požara koji besne širom Kalifornije evakuisano je 157.000 ljudi, rekao je direktor Kancelarije za vanredne situacije guvernera te američke savezne države, Mark Gilarduči.

Požar koji je izbio u četvrtak uveče i nastavio da se širi u petak primorao je stanovništvo mondenskog Malibua da se evakuiše kao i sa okolnih područja.

Među hiljadama evakuisanih su i slavne ličnosti poput reditelja i glumaca Giljerma del Tora, Reina Vilsona, starlete Kim Kardašijan.

Zbog šumskog požara u severnoj Kaliforniji preti “neposredna opasnost da izgori” 15.000 kuća i 2.000 komercijalnih objekata, upozoravaju zvaničnici.

Vatrogasna služba saopštila je da je u požaru već uništeno 2.000 zgrada, kao i da jak vetar nastavlja da raspiruje vatru.

Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *