GTA V ne posustaje ni pet godina i 100 miliona prodatih kopija kasnije

Objavljeno: 10.11.2018.


Take-Two Interactive je nedavno objavio da je Grand Theft Auto V prodat u preko 100 miliona kopija od objave 2013. godine.
Ovo je značajno ne samo zbog samog broja prodatih primeraka igre, već i zbog toga što igra nastavlja da se dobro prodaje i posle pet godine od objave.

Take-Two je u maju objavio da je igra imala prodaju od 95 miliona kopija, što znači da je stepen isporuke naslova i dalje na dobrom nivou. Originalna igra je tokom ovih pet godina prilično evoluirala i porasla uz pomoć konstantnih nadogradnji. Ovo je igračima omogućilo da redovno uživaju u novom sadržaju. Dobra prodaja je, naravno, rezultat i konstantnog smanjenja cene igre.
Potvrda dobre prodaje GTA V naslova je bila deo finansijskog izveštaja kompanije Take-Two Interactive za drugo tromesečje, tokom kojeg je ostvaren rast zarade od 11% na 492,7 miliona dolara u odnosu na isti period prošle godine.

U svakom slučaju, prodaja preko 100 miliona kopija je dostignuće koje samo specifične igre mogu da ostvare, a ovo su uz GTA V do sada postigli samo Tetris i Minecraft.

Izvor: TechPowerUp

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *