Dostupna opcija ručnog bekapovanja za Google Drive na Androidu

Objavljeno: 10.11.2018.


Google Drive skladišti dosta korisnikovih podataka sa Android telefona, poput tekstualnih poruka, podataka o aplikacijama, kontakata i istorije poziva u nekim situacijama.
Međutim, servis nikada nije imao opciju ručnog bekapovanja podataka. Android telefoni automatski bekapuju na Drive kada je telefon povezan na punjač i Wi-Fi, tako da ukoliko ovi uslovi nisu ispunjeni vaši podaci verovatno nisu bekapovani.

Nedavno je jedan korisnik 9to5Google sajta objavio tvit o implementaciji nove opcije u podešavanjima za bekapovanje, koja korisnicima omogućava da ručno iniciraju Google Drive bekap. Funkcija do sada nije bila dostupna, ali je od strane kompanije obećana u avgustu.

Prema informacijama čitaoca, “Back up now” taster je dostupan na njegovom Pixel 2 modelu, ali je primećen i na nekim starijim uređajima. Opcija se, prema svemu sudeći, isporučuje preko Google Play Services.

Mi smo testirali funkciju ručnog bekapovanja, koja je server-side tipa i već je nam je dostupna na više Android telefona.

Izvor: GSMArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *