Bratić: SDA želi u Vladu Srpske

Objavljeno: 10.11.2018.


Senad Bratić, potpredsjednik Narodne skupštine RS u mandatu na isteku ispred SDA, poručio je da bi svi nivoi vlasti trebalo da budu kompatibilni, kao i da se u vladi može puno više uraditi za Bošnjake, iz čega se može zaključiti da se ta stranka, ipak, želi vidjeti u vlasti.
“Po mom mišljenju, državna vlast treba da bude kompatibilna s entitetskim vlastima, jer jedino tako se može napraviti iskorak u odnosu na prethodni period. Samo tako možemo obezbijediti da nema nijedno pitanje koje bi moglo biti kamen spoticanja. Jedino tako se sva sporna pitanja mogu riješiti tako da odluke imaju prohodnost s entitetskog ka državnom nivou i obrnuto”, rekao je Bratić.

On je rekao da bi sve skupštinske većine trebalo da obezbijede prohodnost od kantonalnih nivoa u FBiH do državnog, kao i da u RS bude obezbijeđena puna prohodnost.

Milorad Dodik, lider SNSD-a i novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da će novu Vladu RS će, osim SNSD-a, DNS-a i SP-a, činiti i Ujedinjena Srpska, NDP i grupa Obrena Petrovića iz Doboja, ali i još nekih drugih.

Dodik vjeruje da će do utorka, 13. novembra, ili srijede, 14. novembra, biti završeni unutrašnji dogovori i da do tada ima vremena i za neke druge da se pojave i razgovaraju.

“Poslije toga nema više razgovora, jer preostaje pet-šest dana do sjednice Narodne skupštine RS i njenog konstituisanja”, naveo je Dodik.

Izrazio je spremnost da razgovara i sa Draganom Čavićem, liderom NDP-a, ističući da će prihvatiti svakog ko želi da bude dio patriotske većine za RS.

“Imam kontakata i sa drugima, ali sam malo lijen i ne razumijem u FBiH ko s kim ide u vlast”, kazao je u Dodik.

Govoreći o novoj skupštinskoj većini u parlamentu RS, Dodik je rekao da se trenutno nazire podrška 56 narodnih poslanika vladajućoj koaliciji u Narodnoj skupštini RS.

“To znači da možemo da uđemo i u ustavnu reformu”, naveo je Dodik.

(Nezavisne novine)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *