Spavanje na lijevom boku vam može SPASITI ŽIVOT

Objavljeno: 9.11.2018.


Poza u kojoj spavamo može uticati na naše zdravlje, pomoći da zadržimo mladalački izgled naše kože i poboljšati zdravlje digestivnog trakta. Iako može izgledati pretjerano, spavanje na lijevom boku može zapravo spasiti vaš život.
Postoji nekoliko različitih pozicija za spavanje: na stomaku, na leđima, na lijevoj ili na desnoj strani – a svaka od njih utiče na vaše zdravlje. Od sva četiri položaja postoje dva najgora – a to je spavanje na leđima i na desnoj strani.

Spavanje na leđima može biti naročito opasno za ljude sa apneom ili astmom, jer može izazvati teškoće disanja.

Spavanje na desnoj strani može pogoršati gastrointestinalne probleme dok spavanje na lijevoj strani ima pozitivan efekat na sistem za varenje.

Autor: Pixabay.com

Spavanje na lijevoj strani trebalo bi da poboljša vaše zdravlje i čak spasi vaš život. Holistička medicina smatra da se na lijevoj strani tijela nalaze dominantne limfne žlijezde i kada spavate na ovoj stranici, vaše tijelo ima više vremena za filtriranje toksina, limfe i otpada kroz limfne čvorove.

 S druge strane, spavanje na desnoj strani usporava funkcionisanje limfnog sistema. Ovo povećava rizik od smrtonosnih bolesti zbog opterećenja toksina u organizmu. Kada počnete da spavate na lijevom boku, možete primjetiti da vaše tijelo postaje efikasnije u uklanjanju otrovnih materija i da je bolji rad digestivnog sistema.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *