Nevjerovatne fotografije Kalifornije u plamenu FOTO

Objavljeno: 9.11.2018.


Zbog požara koji besne širom Kalifornije evakuisano je 157.000 ljudi, rekao je direktor Kancelarije za vanredne situacije guvernera Mark Gilarduči.
Požari gore na severu i jugu Kalifornije, a vatrena stihija u blizini grada Paradajs u severnom delu proširila se na skoro 285 kvadratnih kilometara, prenosi AP.

Drugi požar, koji je zahvatio područje severozapadno od Los Andjelesa, zbog snažnih vetrova se širi ka jugu, prema okeanu.

Na tom području, naredjena je evakuacija celog gradića Malibua, mondenskog letovališta koje se nalazi uz obalu. U tri velika požara koja se brzo šire Kalifornijom uništeno je nekoliko hiljada objekata.

Zbog šumskog požara u severnoj Kaliforniji preti “neposredna opasnost da izgori” 15.000 kuća i 2.000 komercijalnih objekata, upozoravaju zvaničnici.

Vatrogasna služba saopštila je da je u požaru već uništeno 2.000 zgrada, kao i da jak vetar nastavlja da raspiruje vatru. Očekuje se, medjutim, da će vetar oslabiti u poslepodnevnim časovima, što bi vatrogascima omogućilo da počnu gašenje požara.

Požar je izbio juče severozapadno od Los Andjelesa i širi se južno prema planinama Santa Monike.

FOTO

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *