Doktorica upozorava: Svakodnevno hidrirate kožu lica, a evo šta zapravo činite

Objavljeno: 9.11.2018.


Doktorica Sobi Ali upozorava žene širom svijeta o pogrešnom načinu njegovanja kože lica.
Doktorica iz centra „Edinburgh’s Medical & Cosmetic“ otkrila je da kreme koje koristimo svakodnevno kako bismo hidrirali kožu lica mogu da nam donesu više štete nego koristi.

Ne samo što vremenom koža postaje zavisna od krema i vještačkog hidriranja nego to može da izazove ubrzano pojavljivanje bora, akni i pigmentacije.

“To je jedan začarni krug koji može da napravi veliku štetu našoj koži“, tvrdi ona.

“Kada nanesete kremu na lice i tako je vještački hidrirate, dublji slojevi kože detektuju vlažnost i isključuju svoje prirodne mehanizme hidratacije. Ovo vodi do pravog sušenja kože i zavisnosti od hidrirajućih kozmetičkih proizvoda“, objašnjava doktorica.

“Što više kremama hidrirate kožu ona će iznutra biti sve suvlja, a sve ovo vodi trajnim problemima sa kožom lica. Savjetujem svojim pacijentkinjama da prestanu da koriste kreme. Potrebno je samo tri nedelje da se probudi uspavani mehanizam hidratacije kože lica“, dodaje ona.

Šta onda koristiti tokom zime za njegu lica?

“Serumi bogati vitaminom C će odlično obnoviti vašu kožu. Vitamin C je odličan antioksidant koji osnažuje i jača kožu“, otkrila je dr Sobi za Dejli mejl.

B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *