Otkriveni kradljivci šeikovog nakita vrijednog milione dolara

Objavljeno: 8.11.2018.


Nakon višemjesečne intenzivne saradnje s italijanskom policijom juče je hrvatska policija uhapsila četvoricu hrvatskih državljana i to 60-godišnjaka, 43-godišnjaka i dvojicu 48-godišnjaka osumnjičenih za krađu nakita milionska vrijednosti u januaru ove godine u Veneciji, saopštio je MUP.
– Nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdulaha el-Tanija, koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palači pod nazivom ‘Blaga mogula i maharadža”. Čitava kolekcija neprocjenjive je vrijednosti, a ukradeni su par naušnica od platine i dijamanata u vrijednosti od milion dolara i broš od platine i rubina u vrijednosti gotovo dva miliona dolara – saopštili su iz MUP-a.

Protiv uhapšenih hrvatskih državljana vodi se krivični postupak pred sudom u Veneciji.
Jedan od uhapšenih dovodi se u vezu sa nekoliko velikih krađa dragulja u različitim državama Evrope u sklopu kriminalne organizacije “Pink Panter” te je za njim raspisana međunarodna potjernica i od Švajcarske zbog krađe nakita u vrijednosti od osam miliona franaka u mart 2011. godine u Baselu.

U sklopu iste akcije, danas je na graničnom prlazu Tovarnik uhapšen i peti član organizacije, 54-godišnji državljanin Srbije.

(Avaz)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *