Kirijos: Angažovao sam psihologa, nemam šta da krijem

Objavljeno: 8.11.2018.


Australijski teniser Nik Kirijos želi da se što pre vrati na vrh. U cilju poboljšanja rezultata angažovao je čak i psihologa.
Kirijos, koji je trenutno 37. na ATP listi, vratio se kući u Kanberu gde će obaviti pripreme za narednu sezonu.

U oktobru je na “Kupu Kremlja” povredio lakat posle čega je za njega sezona završena, a sada je poručio da će učiniti sve da u 2019. pokaže sav potencijal.

Bilo je očigledno da sam imao problema sa nekim stvarima, kako na terenu, tako i van njega, tako da nije bilo nimalo jednostavno prolaziti kroz sve to. Nije tajna, angažovao sam neke psihologe koji mi pomažu. Jasno je da sam možda i previše čekao sa tom odlukom. Počeo sam da idem na terapije, otvoreniji sam kada pričam o svemu tome i osećam da nema razloga da krijem bilo šta“, rekao je Kirijos za lokalni list “Kanbera Tajms”.

Ljubitelje tenisa najviše su nervirali Kirijosova ravnodušnost na terenu i incidenti kojima je sklon. Na US Openu mu je sudija Mohamed Lajani zamerio što se ne zalaže više, čime je prekoračio svoje ovlašćenje i na kraju i sam bio kažnjen, dok je zbog poraza u prvom kola Mastersa u Šangaju, mladi Australijanac takođe bio kritikovan.

Kirijos je najavio krupne promene za narednu sezonu kao i da će napraviti najbolji mogući raspored turnira na kojima će učestvovati.

Radim na pravljenju rasporeda sa svojim timom. Mislim da sam u poslednjih nekoliko godina dosta grešio po tom pitanju, nijednom nisam izdržao da igram do kraja sezone“, zaključio je Kirijos.

Njegova najviša pozicija na ATP listi bila je 13. mesto koje je dostigao u oktobru 2016.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *