Porsche otkrio kroz šta je sve prošla osma generacija modela 911 tokom testiranja

Objavljeno: 6.11.2018.


Premijera nove, osme generacije modela Porsche 911 je sve bliže, a taj događaj će imati veliki značaj kako za njemačkog proizvođača automobila, tako i za njegove legije obožavatelja širom svijeta. 
Tokom istorije modela Porsche 911 duge 55 godina, smenilo se čak sedam generacija tog automobila. To je posebno impresivno ako u obzir uzmemo činjenicu da je prva generacija na tržištu bila čak 26 godina.

Upravo iz tog razloga nemamo nikakve sumnje da Porsche naporno radi na tome da najavljena, osma generacija čuvenog Elfena bude savršena. Takođe, ova kompanija nam je dala uvid u to kroz kakve je sve testove morala da prođe nova generacija pre svoje javne premijere.

Naime, kako bi bio siguran da će novi 911 ispuniti sva očekivanja, Porshe je testirao brojne prototipove po ulicama Nemačke i na Nirburgringu, kao što je i bilo očekivano. Međutim, ovaj model je podvrgnut i testiranjima u Finskoj po snegu i ledu, na putevima kroz pustinju u Kaliforniji, i na stenovitim planinama u Koloradu, ali i na Nardo stazi u Italiji i po brojnim putevima kroz Kinu.

“Ono po čemu se Elfen ističe, osim svojih izvanrednih performansi, jeste to što može da se vozi svakodnevno”, naveo je menadžer projekta Anderas Probsltle. “Iz tog razloga smo testirali vozilo pri svim vremenskim uslovima, i na svim vrstama terena. Pogonski sistem i tehnoloija na vozilu mora funkcionisati savršeno u svakom trenutnku”, dodao je on.

Tokom faze tesitranja ojačana je i unapređena šasija, a unapređen je i enterijer.

Novi 911 bi na evropsko tržište trebalo da stigne početkom sledeće godine, pa se iz tog razloga uskoro očekuje i njegova zvanična premijera.

Izvor: Vrelegume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *