Ovako bi mogao da izgleda Opel Rekord 21. vijeka

Objavljeno: 6.11.2018.


Više od 30 godina u drugoj polovini prošlog vijeka Opel Rekord je predstavljao izazov za sve proizvođače u klasi luksuznih limuzina.
Rekord se proizvodio od 1953. do 1986. u više karoserijskih varijante uključujući limuzinu, kupe, kabriolet i karavan. Na kraju je Rekord i slični ali nešto duži Senator zamenio model Omega kao perjanica nemačkog proizvođača, ali nikad nije zaboravljen.


Razvijena u saradnji sa američkim General Motorsom Opel Omega je 1987. osvojila nagradu za Evropski automobil godine i proizvodila se do 2003. Ulogu sedan perjanice preuzeo je model srednje veličine Vectra, koja se vremenom transformisala u Insigniju koja je aktuelna i danas.

Kako trenutno na golobalnom tržištu vlada krosover/SUV klasa, u Opelu, koji je u međuvremenu prešao u ruke francuske PSA grupacije, nemaju nameru da razvijaju veći automobil od Insignije.

Međutim, dizajner Luis Karlos Moreno je, koristeći trenutni dizajnersi “jezik” kompanije, zamislio kako bi mogao da izgleda Opel Rekod 21. veka i to u kupe varijanti. Hipotetički ovaj Rekord bi lako mogao da bude pristupačnija verzija Audija A7 ili Mercedesa CLS.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *