Kripto-guru optužen za krađu pet hiljada Bitkoina

Objavljeno: 6.11.2018.


Braća Winkevoss ponovo su se našla u centru medijskog interesovanja zbog svoje umješanosti u svijet kriptovaluta.
Foto: Reuters/Lucas Jackson

Ovog puta se ne radi o dobrim vestima, te uspešnim investicijama, već o tužbi koju su podneli protiv Charlija Shrema, kripto-investitora i, kako mnogi tvrde, Bitkoin gurua, koji je i ranije imao problema sa zakonom, a u kojoj se navodi da je optuženi 2012. godine nezakonito prisvojio pet hiljada Bitkoina.

Ukradena količina danas vredi oko 32 miliona dolara, što je dovoljan razlog za negodovanje i tužbu, iako braća u svom vlasništvu već imaju skoro milijardu dolara u kriptovalutama. Problem je nastao kada je Winklevoss Capital Fund 2012. godine Shremu poslao 250 hiljada dolara za kupovinu Bitkoina u njihovo ime, a koje je Shrem na kraju zadržao za sebe. Motiv za tužbu bilo je i to što je optuženi nakon izlaska iz zatvora pazario vilu na Floridi za dva miliona dolara, dve jahte i dva Maserati-ja, a uprkos tome što je tvrdio da je nešto pre odlaska na izdržavanje kazne bankrotirao.

Winkevossi tvrde da je Shrem kupovine obavio ukradenim Bitkoinima, pa bi zbog toga ponovo mogao da završi u zatvoru, a nakon što je tek odslužio kaznu za neke prethodne malverzacije.

Izvor: Engadget

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *