Chrome će blokirati reklame na sajtovima koji konstantno obmanjuju korisnike

Objavljeno: 6.11.2018.


Google je odlučio da pojača svoju borbu protiv sajtova koji koriste sumnjive pop-up reklame i redirekciju kako bi obmanjivali veb korisnke.
Od decembra, Chrome 71 će blokirati reklame na “malom broju” sajtova koji konstantno koriste ovu taktiku, bilo da proizvode lažne sistemske greške ili pokušavaju korisnika da usmere ka neželjenim sajtovima.

Reklame neće biti uklonjene odmah, kada Google odluči da je nešto sumnjivo, ali će vlasnici sajtova imati 30 dana da promene svoj način poslovanja kada Google aktivira Abusive Experiences prijavu.Google je istakao da će korisnici imati opciju da onemoguće ovakve sajtove preko filtriranja u Chrome podešavanjima.

Kompanija ističe da phishing i scam sajtovi ponekada koriste opisane metode da izbrišu podatke korinika. Značajno je i što je Google odlučio da blokira sve reklame, bazirano na prirodi određenog sajta, a ne samo individualne reklame. Ovo možda neće odgovarati poštenim oglašivačima, ali Google ide na to da sajtovi promene svoju praksu pre nego što situacija izmakne kontroli.

Izvor: Engadget

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *