Benelli 752S najzad stiže na tržište

Objavljeno: 6.11.2018.


Svoj život je počeo kao Benelli 2ue, na EICMA sajmu 2009. godine, kao nasljednim TnT 1130, da bi i 2010. ostao isti, samo mijenjajući ime u Due.
I to je bilo to, a u međuvremenu smo slušali glasine o mogućem dolasku na tržište, ali koje su uvek ostajale samo to i ništa više.

Na prošlogodišnjem izdanju milanskog salona, mašina se ponovo pojavila u konceptnoj formi, uglavnom ista, uz određene manje promene.

Prema informacijama koje imamo, Benelli 752S je konačno spreman za pravu stvar (mada je takvih informacija bilo i ranije), a kao i pre gotovo čitavu jednu deceniju, ono što privlači najviše pažnje je dizajn ovog dvotočkaša.

„Srce“ nove mašine je paralelni „twin“ DOHC agregat, zapremine 750 kubika, koji donosi 75 KS i 67 Nm maksimalnog obrtnog momenta – što su solidne brojke.

Agregat je smešten u čeličnoj rešetkastoj šasiji, što za rezultat ima ukupnu težinu od oko 228 kilograma i to sa punim rezervoarom zapremine 14 litara.

Za zaustavljanje se brinu Brembo 320-milimetarski diskovi na prednjem točku, uz 17-inčne falne. Napred je 50-milimetarska Marzocchi viljuška, uz podesivi zadnji amortizer, o čijem proizvoođaču za sada ne znamo ništa.

Što se stila tiče, očekujemo poređenja sa Ducati Monster 821 i MV Agusta Brutale 800 motociklima, mada treba istaći da je sam koncept dosta stariji od ove dve mašine.

U ovom trenutku, nema informacija o ceni, a prema najavama iz kompanije, motocikl će se na tržištu naći od leta naredne godine.

Izvor: Moto-berza

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *