Ljekar iz KBC Zemun: Darko ima apstinencijalnu krizu zbog alkohola i droge?!

Objavljeno: 5.11.2018.


Darko Lazić priznao je ljekarima u KBC Zemun da je koristio narkotike, koje traži i sada u kriznim momentima!
Pjevač Darko Lazić hitno je operisan sinoć zbog obilnog unutrašnjeg krvarenja koje mu je otežavalo disanje.

Drama u zemunskoj bolnici, u kojoj Lazić leži već 12 dana poslije saobraćajne nezgode koju je jedva preživio, počela je iznova da se odvija u nedjelju u sumrak.

Lazić se požalio da ne može da diše, pa su mu ljekari snimili pluća i vidjeli zloslutnu sjenku na lijevom plućnom krilu, što je upućivalo na zaključak da se u plućima skuplja neka tečnost. Porodica je obaviještena da operacija mora hitno da se obavi.

Hirurzi su mu punktirali plućno tkivo i pronašli uzrok sjenke koja je Darku Laziću otežavala disanje. Iz pluća su izvučene čak dvije litre krvi!

Zdravstveno stanje Darka Lazića je sada poboljšano, a ljekari su cijelu noć pratili stanje pluća. Danas u prijepodnevnim satima hirurzi će donijeti odluku da li je potrebna još jedna punkcija.

Kako je za okupljene medije rekao jedan od ljekara, Lazić u kriznim trenucima tražio da mu “donesu nešto”.

– Nije operisan, izvađeno je 1,5 litara krvi iz pluća, sa lijeve strane, koja je povrijeđena – rekao nam je ljekar, a onda je otkrio nepoznat detalj o Darkovom stanju i narkoticima.

 Darko ima apstinencijalnu krizu zbog alkohola i droge, priznao je ljekarima da je koristio narkotike, u kriznim momentima traži da mu “donesu nešto” – dodao je.

Šta je apstinencijalna kriza?

Apstinentska kriza je sinonim za psihičke i fizičke reakcije ljudi koji su prestali da koriste određene droge ili alkohol od kojih su postali zavisni. Kod pojedinaca se mogu javiti simptomi kao što su drhtavica, bol u digestivnom sistemu, delirijum tremens, strah ili napad panike, akutna anksioznost i nagla promjena raspoloženja.

Jačina i dužina trajanja apstinencijalnog sindroma zavisi od vrste droge koja se zloupotrebljava, dužine upotrebe, količine koja je korišćena i brzine kojom se osoba zavisnik nje lišava.

 

SVET

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *