Sve navike razmaženog princa: Čarlsu peglaju pertle, pidžame presuju i to nije ono najgore

Objavljeno: 4.11.2018.


Pol Barel, bivši batler princa Čarlsa (69) i pokojne princeze Dajane, tvrdi da prestolonaslednik ima tako bizarne navike da ga zovu “razmaženi princ”.
Foto: Ilustracija

Pol Barel, bivši batler princa Čarlsa (69) i pokojne princeze Dajane, tvrdi da prestolonaslednik ima tako bizarne navike da ga zovu “razmaženi princ”.

– Njegove pidžame se presuju svakoga jutra, njegove pertle se posle svakog nošenja peru i peglaju da bi bile pljosnate, slivnik u kadi mora da bude sa određene strane, a temperatura vode u njoj zagrejana tačno u stepen kako je tražio – otkrio je Barel u dokumentarcu “Služenje kraljevske porodice: U firmi” (Serving the Royals: Inside the Firm).

– Čarlsove sluge imaju zaduženje i da mu istisnu tačno jedan inč (2,5 centimetara) paste na četkicu za svako pranje – nastavlja on i kaže do to “nije najluđa stvar” kod princa Čarlsa. Barel priznaje da mu je, dok je radio za Dajanu, najčešći posao bio da dodaje Čarslu i ono za šta je samo trebalo da pruži ruku.

– Jednom prilikom me pozvao dok je bio u biblioteci i rekao: ‘Oh, Pole, kraljičino pismo mi je izgleda slučajno palo u kantu za đubre, možeš li, molim te, da ga podigneš? – živo se seća Barel.

U jednom od intervjua snimljenih za potrebe dokumentarca, bivši batler princeze Dajane tvrdi i da se princ Čarls presvlači pet puta dnevno. Svejedno da li ide u privatnu posetu ili na javni događaj, Čarls po posluzi prethodno pošalje hranu koju su pripremili njegovi kuvari. Takođe svuda nosi svoju dasku za ve-ce šolju, a spava isključivo na “specijalnoj kraljevskoj posteljini”, koja se pegla i zateže tako da ne bude nijedne linija – a takvo nameštanje kreveta traje po sat vremena.

Čarls možda još ne sedi na tronu, ali odavno ga tretiraju kao kralja, konstatuju autori dokumentarca.

Izvor: Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *