Vujošević: Partizan ima tradiciju, ali je Trinkijerijev rejting veći

Objavljeno: 3.11.2018.


Legendarni trener košarkaša Partizana Duško Vujošević smatra da je taj klub napravio pravi potez što je doveo italijanskog stručnjaka Andreu Trinkijerija.
Vujošević kaže da, ako je to moguće meriti, Trinkijeri u ovom trenutku ima veći rejting od Partizana, premda crno-beli imaju tradiciju.

“Imam veoma lepo mišljenje o njemu i kao treneru i kao čoveku. Činjenica je da je Partizan klub sa velikom tradiciijom, ali ako može na taj način da se meri rejting kluba i rejting Trinkijerija kao trenera, sigurno je u ovom momentu veći rejting Trinkijerija. U tom smislu je i hrabar njegov potez da dođe u Beograd i u Partizan. Naravno, želim mu sve najbolje. Partizan je klub velike tradicije, a tradicija je lepota koja se čuva. Siguran sam da će on da je odbrani, sačuva i nadgradi”, kazao je Vujošević za Sport klub.

Vujošević naglašava da nikakva ozbiljna priča ne može da se sprovede u delo bez ozbiljnog trenera i sistema komandovanja sličnog onom u vojsci.

“Dobri treneri, a Trinkijeri to jeste, su retke ptice, oni imaju vrednost i drago mi je što su ljudi iz Partizana shvatili da je trener jako značajan i da je najskuplji loš trener bez obzira na to koliko prima platu. Drago mi je što su konačno shvatili da moraju da plate trnera. Gubitak je kada nemaju dobrog i iskusnog trenera”
, rekao je Vujošević.

Nekadašnji trener crno-belih je napomenuo da bi Trinkijeriju pomogao, mada dodaje da treneru kakav je Italijan pomoć verovatno neće ni biti potrebna.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *