Renault Captur II stiže 2019. godine

Objavljeno: 3.11.2018.


Druga generacija jednog od najpopularnijih potkompaktnih krosovera na tržištu debitovaće na sajmu automobila u Frankfurtu 2019.
Jedan od prvih modela koji su pokrenuli ofanzivu krosovera “B” segmenta u Evropi bio je Renault Captur.

Ovaj automobil predstavljen je početkom 2013. ženevskom auto-salonu, pola godine nakon modela Clio 4. generacije. Baš kao i pomenuti Clio, i Captur je postao jedan od najtraženijih modela u svojoj klasi.

U međuvremenu, na tržištu su se pojavili brojni konkurenti, pa će vremešni Captur I uskoro dobiti naslednika.

Druga generacija potkompaktnog krosovera marke Renault, osim standardnih verzija sa motorima sa unutrašnjim sa gorevanjem, imaće i plug-in hibridnu varijantu, piše AutoExpress.

Kako se navodi, hibrdni Captur koristiće za pogon Nissanov atmosferski 1.6 litarski benzinac sa 4 cilindra, potpomognut elektromotorom koji će se napajati iz baterije od 9,8 kWh. To bi trebalo da bude dovoljno da automobil pređe do 50-ak km samo na struju.

Sličan hibridni sistem ugrađivaće se i u druge buduće modele grupacije Renault-Nissan-Mitsubishi, među kojima su Nissan Qashqai III i Renault Kadjar, ali ne i u budući Renault Clio V koji će imati običan hibridni pogon bez mogućnosti dopune baterija na električnim punjačima.

Među pogonskim jedinicama koje će koristiti Captur II biće i 1.3 litarski benzinac koji je razvijen u saradnji Renault-Nissana i Mercedesa.

Neizvesno je da li će im se pridružiti i aktuelni dizelaš 1.5 dCi, koji bi mogao da produži svoj vek uz određena unapređenja koja bi ga učinila ekološki prihvatljivijim.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *