Porsche još jednom najbrži na Ringu: 6:40.30!

Objavljeno: 3.11.2018.


Porsche 911 GT2 RS MR postao je najbrži automobil na Nirburgringu u klasi sportskih modela koji mogu da se registruju i voze po javnim putevima.
Model 911 GT2 RS MR koji je krug Nordšlajfe dužine 20,6 km prešao za 6 minuta i 40,3 sekunde, delimično je modifikovan od strane firme Manthey Racing.

Za upravljačem je bio vozač trka Lars Kern, a rezultat koji je zabeležio bolji je za skoro 5 sdekundi od vremena koje je postigao Lamborghini Aventador SVJ, a preko 3 sekunde od rezultata McLarena P1 LM.

Pogledajte snimak rekordne vožnje:

Firma Manthey Racing je u većinskom vlasništvu Porschea, a u ovoj kompaniji nisu detaljno obrazložili šta su sve obuhvatile modifikacije koje su pomogle da Kern za volanom 911-ice GT2 RS MR zabeleži rekordno vreme.

Na fotografijama se vidi veći zadnji spojler automobila, a Manthey Racing je priznao da je u auto ugadio specijalno trkačko sedište i to, kako kažu, zbog bezbednosti vozača, a ne da bi se postigla ušteda u masi.

Porsche 911 GT2 RS MR pogonjen je 3.8 litarskim 6-cilindarskim motorom sa 700 ks (515 kW) i 750 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a snaga se prenosi na točkove pomoću sedmobrzinskog automatizovanog menjača sa duplim kvačilom.

Porsche je ovog leta na Nirburgringu postao vlasnik još jednog rekorda, kada je trkački 919 Hybrid Evo postao sveukupno najbrži automobil na legendarnoj stazi, nadmašivši prethodni najbolji rezultat za čak 52 sekunde.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *