Podgorica: Oduzeti pasoši Mandiću i Kneževiću

Objavljeno: 3.11.2018.


Viši sud u Podgorici je doneo rešenje da se poslanicima DF Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću privremeno oduzmu pasoši, saopšteno je iz te stranke.
Na osnovu sudskog rešenja, Mandić i Knežević su dužni da predaju pasoše jer u suprotnom mogu biti pritvoreni, saopšteno je iz DF-a.

Oni ističu da se u obrazloženju rešenja navodi da je Specijalno državno tužilaštvo 29. oktobra Višem sudu dostavilo predlog za izricanje mere nadzora-privremeno oduzimanje putne isprave iz člana 166 st. 2 tač.6 Zakonika o krivičnom postupku.

U obrazloženju se navodi da su Andrija Mandić i Milan Knežević u periodu nakon dobijanja novih pasoša, u nepuna tri meseca (avgust, septembar i oktobar 2018. godine), vrlo često prelazili granice teritorije Crne Gore, odnosno da imaju potrebu da često putuju van granica Crne Gore.

To, prema oceni suda, ukazuje da imaju razvijene lične i društvene kontakte u inostranstvu, što bi mogli da iskoriste u slučaju bekstva ili skrivanja, odlaska u nepoznato mesto ili drugu državu ili na drugi način da ometaju dalje vođenje krivičnog postupka.

U DF-u su najavili da će se Andrija Mandić i Milan Knežević narednih dana obratiti na bitnim međunarodnim adresama i upoznati ih sa ovim slučajem.

Mandić i Knežević su optuženi da su umešani u pripremanje pokušaja organizovanja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra 2016. godine. Suđenje za taj slučaj je u toku.

Izvor: Beta

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *