Njujork izdao prvu dozvolu za Bitkoin bankomate

Objavljeno: 3.11.2018.


Njujorški Odsek za finansijske servise izdao je prvu dozvolu za Bitkoin ATM operatore, što će korisnicima omogućiti da svojim kriptovalutama od sada trguju na kioscima koji liče na bankomate, i to uz pomoć pametnih telefona.
Dozvolu je dobio Coinsource, koji u Njujorku već ima 40 Bitkoin bankomata koji su do sada radili na osnovu privremene dozvole. Kripto-bankomati korisnicima omogućavaju da u automat ubace fizički novac, te za njega kupe Bitkoin koji potom mogu da otpreme u svoje digitalne novčanike. Pored toga, preko bankomata mogu i da prodaju svoje kriptovalute, tako što bankomatu prinesu telefon, da bi nakon skeniranja novčanika dobili određenu sumu novca.

Coinsource postoji od 2015. godine, a fokusirao se na distribuciju kripto-bankomata širom Sjedinjenih Američkih Država. Do sada je aktivirano 200 bankomata u 19 saveznih država, te mnogi korisnici već koriste ove automate kao alternativu online trgovini kriptovalutama, koja zahteva više znanja, te podrazumeva veće nadoknade prilikom kupovine.

Izvor: Ubergizmo

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *