“Nisam ratni veteran, sam sam sebi odsjekao ruku…”

Objavljeno: 3.11.2018.


Američki glumac Tod Laturet, najpoznatiji po ulozi u seriji “Bolje pozovi Sola” (Better Call Saul), u svom poslednjem intervjuu iskreno je govorio o ranim danima svoje karijere.
U intervjuu, koji je dao kanalu K0B4, Laturet je izjavio da nije u potpunosti bio iskren kada je njegova prošlost u pitanju, zbog čega je rešio da ispriča životnu dramu kroz koju je prošao pre nego što je postao deo industrije zabave.

Na zaprepašćenje mnogih, glumac je priznao da je sam sebi odsekao sebi ruku i da je lagao da je ratni veteran.

“Imam 15 centimetara kopči koje se nadovezuju na protetičku ruku od ugljeničnih vlakana. Drugi dodaci su: nokti od nerđajućeg čelika, drvena ruka i ono što volim da zovem ‘terminatorska šaka’, pošto se, po izboru, prsti šire i skupljaju.”

Američki glumac Tod Laturet, koji živi u Novom Meksiku, glumio je u velikim TV serijama, kao što su “Better Call Saul”, “Manhattan”, “Longmire”, “A Bird of the Air”, kao i u filmu Džordža Klunija “Muškarci koji bulje u koze”.

Laturet je rekao da je svoju ruku odsekao na Badnje veče 2011. godine. Glumac, kome je ranije dijagnostikovan bipolarni poremećaj, kaže da nije uzimao lekove na vreme i da je imao psihotičnu epizodu.

On je u razgovoru istakao da je to kasnije uticalo na njegovu karijeru, jer je “bio drugačiji, a filmska industrija je to volela.”

Tokom filmskih audicija 2012. i 2013. godine glumac je lagao da je bio ratni veteran. Nije krio da ga je to uvek proganjalo, “iako je pomoglo njegovoj karijeri” .

“Bio sam nečastan. Znam da ću ovim ubiti svoju karijeru. Ako neko misli da ovo činim zbog lične poruke, to nije slučaj”, rekao je on.

Dodao je da ga krivica izjeda i da na ovaj način želi da ohrabri druge koji se suočavaju sa mentalnim poteškoćama da ne preskaču terapiju, redovno posećuju svog lekara i konsultuju se sa njim kako ne bi doživeli psihotične simptome.

“Moć je u vašim rukama. Uzmite lekove odmah kada ustanete. Ovaj moj životni put ne mora biti i vaš. Zapamtite, sve se desi brzo… prebrzo”, naglasio je glumac, koji trenutno živi u Novom Meksiku.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *