Morgan radi na novom, modernijem sportskom automobilu

Objavljeno: 3.11.2018.


Kompanija Morgan trenutno radi na razvoju svog najmodernijeg i najnaprednijeg sportskog automobila do sada, prenosi magazin Autocar.
Foto: Morgan

Naime, novi model kompanije Morgan će imati dizajn koji se drastično razlikuje od svih njihovih modela do sada. Kako se navodi, on će imati visoku i “ovalnu” kabinu, dugačku haubu, naglašene lukove iznad prednjih i zadnjih točkova i zadnji deo koji pomali podseća na originalni Chevrolet Corvette Stingray.

Novi model će biti baziran na novoj plaformi koja podrazumeva agregat smešten na prednjem delu i pogon na zadnjim točkovima, što je nešto što krasi Moragn vozila već dugi niz decenija. U ponudi će se naći i kupe i roadster varijante koje će imati po dva sedišta.

Morgan već neko vreme radi na šasiji, a kako navode predstavnici kompanije, ona će biti izrađena od aluminijuma. Ta šasija će premijerno biti predstavljena sledeće godine na nekoliko novih vozila koja će biti konstruisani u čast 110. rođendana kompanije. Ona će biti sličnih dimenzija i težine kao i šasija koja se nalazi na modelu Aero, ali će biti duplo čvršća od nje.

Ovaj novi model će biti dostupan sa nekoliko pogonskih sklopova. Mnogi detalji još uvek nisu potvrđeni, ali se pretpostavlja da će uvodni modeli imati šestocilindarski agregat koji će razvijati oko 350 konjskih snaga. Oni će biti dostupni u paketu sa manuelnim ili automatskim menjačem. Nakon početne faze proizvodnje u ponudu će biti uključeni i drugi agregati ali i elektrificirani pogonski sklopovi.

Performanse će naravno zavisiti od pogonskog sklopa, ali se navodi da će perjanica, odnosno najjači i najskuplji model razvijati brzinu od 0 do 100 km/h za oko 4,5 sekundi, te da će postizati maksimalnu brzinu od 241 km/h.

Novi model kompanije Morgan bi na tržište trebalo da stigne sredinom 2020. godine.

Izvor: Vrelegume.rs

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *