Sterling postaje najplaćeniji Englez u istoriji Premijer lige

Objavljeno: 2.11.2018.


Ofanzivni igrač Mančester sitija Rahim Sterling dogovorio je novi ugovor sa svojim klubom i postaće najplaćenija zvezda engleskog fudbala.
Sterling će po novom ugovoru dobijati 300.000 funti nedeljno, što je za oko 120.000 više od onoga koliko je do sada imao ukupno.

Pored toga, “Građani” će obezbediti njegov potpis u narednih pet godina, ali je za sada postignut samo usmeni dogovor. Plaćeniji od njega će u ligi biti samo Mesut Ezil sa 306 i Aleksis Sančes sa 315.000 funti nedeljno.

Poređenja radi, najbolje “kotirani” Englez je za sada Hari Kejn sa primanjima oko 200.000 funti nedeljno i on je na sedmom mestu, a u prvih 20 nema više nijednog igrača sa Ostrva.

Engleski mediji pišu da bi Sterling mogao da postane prvi engleski igrač sa zaradom većom od 100 miliona funti, uključujući i komercijalne ugovore i bonuse pre svog 25. rođendana (trenutno ima 23 godine).

Menadžer Sitija Pep Gvardiola je zadovoljan njegovim napretkom u poslednje dve godine kada je Rahim dao 23 gola za klub i reprezentaciju tokom rekordne sezone “plavih”.

Zadovoljan je i Sterling sopstvenim napretkom, pa je više puta napomenuo da bi ostao na Etihadu jer se razvio kao igrač posle odlaska iz Liverpula pre tri godine.

Njegov, još uvek zvanično aktuelni, ugovor ga je vezivao za klub do 2020. godine, a naredni ugovor se zvanično očekuje narednih sedmica.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *