Politika kroji odluke Suda BiH?

Objavljeno: 2.11.2018.


Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je žalbu PDP-a na odluku Centralne izborne komisije BiH da se ne dozvoli ponovno brojanje glasačkih listića.
PDP smatra da je Sud BiH odlučivao isključivo na tragu odluke CIK-a i da postoje politički pritisci i pristrasnost u obje institucije, što je, tvrdi PDP, potpuno neprihvatljivo za državu koja je navodno demokratska i slobodna.

“Partija demokratskog progresa opravdano sumnja da su presudnu ulogu za ovakvu odluku Suda BiH imali pojedini predstavnici međunarodne zajednice u BiH, koji su već dan nakon izbora izjavljivali da je potrebno pod hitno formirati vlast, ne čekajući ni preliminarne rezultate, zakonske rokove za eventualne žalbe, niti rasplet izborne situacije gdje smo imali stotine hiljada nevažećih glasačkih listića, ucjene, prijetnje, dokumentovana kršenja Izbornog zakona, greške i izborne manipulacije”, navodi PDP u saopštenju za javnost.

Ova stranka osudila je ovakav način funkcionisanja institucija, ukazujući da je obaveza institucija da provode biračku volju građana i garantuju pravdu.

Partija demokratskog progresa poručuje da neće odustati i koristiće sva pravna i politička sredstva da se obezbijede fer i pošteni izbori.

(BN)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *