Pet razloga zbog kojih bi trebalo smanjiti konzumiranje kečapa

Objavljeno: 2.11.2018.


Umak od paradajza koji se poslužuje uz pomfrit, meso, pizzu i razne sendviče uopšte nije zdrav. Zbog toga ovaj omiljeni dodatak jelima treba izbjegavati u širokom luku ili bar smanjiti njegovu upotrebu, piše Delish.com. Jedna kašika kečapa sadrži više kalorija od keksa sa čokoladom. Možda zvuči nevjerovatno, ali jedna kašika kečapa sadrži čak 3,7 grama […]




Jedna kašika kečapa sadrži više kalorija od keksa sa čokoladom. Možda zvuči nevjerovatno, ali jedna kašika kečapa sadrži čak 3,7 grama šećera.

Kečap ima slatkast okus koji će nadjačati sve ostale namirnice koje konzumirate.

Njegova tekstura je veoma čudna. Dok majoneza ima finu i kremastu teksturu, kečap ima teksturu koja je gusta i stvara nered, pogotovo ako je u boci ostalo malo kečapa. Morate pažljivo rukovati bocom kako ne biste uprljali vašu omiljenu majicu.

Osim šećera, kečap sadrži i veliku količinu soli koja potiče zadržavanje vode u organizmu. Dugoročna konzumacija može biti uzrok bolesti poput povišenog krvnog pritiska, razvoja kardiovaskularnih bolesti, srčanog i moždanog udara.

Kečap ima intenzivan miris i ponekad su potrebni sati da se riješite mirisa koji kečap ima. Zbog toga, ukoliko ne možete bez ovog dodatka radije ga napravite sami kod kuće.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *