Microsoftov najnoviji patent ima displej na poleđini tableta

Objavljeno: 2.11.2018.


Microsoftu je nedavno odobren patent koji opisuje uređaj poput Surface tableta, koji na poleđini ima displej. Kompanija ima dosta ideja kada su u pitanju uređaji sa više displeja, ali najnoviji patent opisuje model koji se dosta razlikuje od Andromeda uređaja o kome je u prošlosti bilo dosta glasina.
Patent opisuje “reflektivni displej”, koji bi mogao biti primarni ili sekundarni ekran na patentiranom uređaju. U pratećim skicama, Microsoft pokazuje model koji izgleda kao Surface tablet sa prikačenom tastaturom, a na poleđini gde je uobičajeno prazan prostor sada se nalazi ekran sa tekstom “Metallic Writing Surface”.

Reflektivni displej ima nekoliko slojeva, koji daju utisak da displej oblast izgleda isto kao i metalna površina na poleđini uređaja, ali isto tako omogućava da svetlo selektivno bude emitovano sa displeja. Jedna od mogućih upotrebnih vrednosti ove karakteristike jeste prepoznavanje unosa dodirom uz pomoć prsta ili olovke.

Kao i uvek kada su u pitanju patenti, nije poznato da li će i kada Microsoft implementirati displej na poleđini nekog od svojih budućih tableta.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *