Goran Bregović: “Bilo je bolje da završim u ‘jaguaru’ nego u ludnici”

Objavljeno: 2.11.2018.


Goran Bregović je u intervjuu za Nedeljnik ispričao kako ima loša sećanja na period proveden u vojsci i da je na straži u JNA saznao da mu je umrla majka.
“Ceo taj vojni rok u Nišu mi je bio nesretan. I na kraju i majka mi je umrla. Onda je ta ploča koju sam napravio, od deset napisanih pesama devet sam bacio i samo je ostala ta pesma. Previše je to bio depresivan materijal da bih ga objavio.

Imao sam osećaj da je vojska period kada ti stižu loše vesti. Staneš ujutru u stroj, deli se pošta i onda uvek znaš koga je ostavila devojka jer je stiglo to tužno pismo. Ta vojska je bila lokacija loših vesti”, rekao je Bregović.

A oficiri u Nišu su ludeli kada parkira „jaguar“ ispred kasarne.

“Od te depresije sam kupio ‘jaguar’ i parkirao ga u dvorištu nekih prijatelja u Nišu. I pobegnem iz kasarne, iz vojske, sednem u ‘jaguar’ i stavim munđušu u uvo. I samo sedim. Ti stari ‘jaguari’ su imali mahagoni i pravu kožu, i onda sam ja udisao tu kožu i mahagoni samo da promenim miris. Jer ja sam spavao sa 104 čoveka u spavaonici kasarne. Tako da je ‘jaguar’ bio više terapijska uloga nego neka potreba. Bilo je bolje da završim u ‘jaguaru’ nego u ludnici”, rekao je Bregović u velikom intervjuu za Nedeljnik, u kojem je još govorio o ratu, Jugoslaviji i jugonostalgiji, muzici, fudbalu, “jaguaru”…

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *