Nenad Radinković izručen BiH

Objavljeno: 1.11.2018.


Osuđenik Nenad Radinković je odmah sproveden u Kazneno-popravni zavod Kula na izdržavanje pravosnažne zatvorske kazne – potvrdio je direktor Sudske policije Republike Srpske Željko Dragojević
Nenad Radinković (30) iz Laktaša, pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je u Banjaluci poginuo Nikola Đurović (21), nakon četiri godine bjekstva konačno je izručen Republici Srpskoj, saznaje Srpskainfo.

Radinković je avionom i u pratnji belgijskih inspektora sletio na sarajevski Aerodrom gdje ga je preuzela Sudska policija Republike Srpske.

“Osuđenik Nenad Radinković je odmah sproveden u Kazneno-popravni zavod Kula na izdržavanje pravosnažne zatvorske kazne”, potvrdio je direktor Sudske policije RS Željko Dragojević.

Porodica Đurović tvrdi da je Radinković lažno priznao da je kriv za smrt njihovog sina Nikole.

Nezaposleni pekar iz Aleksića kod Laktaša uhapšen je u junu ove godine na briselskom aerodromu, nakon što je sletio redovnim letom iz Beograda.

Bjegunac je kod sebe imao pasoš Srbije.

Nakon hapšenja obaviješten je MUP Republike Srpske, a Radinkoviću je određen ekstradicioni pritvor.

Ministarstvo pravde BiH je mjesec dana kasnije dostavilo dokumentaciju iz Osnovnog suda Banjaluka, nakon čega je sud u Briselu odobrio ekstradiciju osuđenika.

(Srpskainfo/BN)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *