Kad vas pitaju zašto nemate djecu, oduvajte ih rečenicama 7 poznatih žena

Objavljeno: 1.11.2018.


Mislite da je materica dovoljan razlog zbog kog svaka žena koja je ima mora imati dijete? Ovih 7 poznatih žena se ne slažu sa vama.
Helen Miren

“To nije bila moja sudbina. Mislila sam da će biti, čekala da se desi, ali nikada nije i baš me je bilo briga šta će ljudi misliti. Kadgod mi je neki stari dosadan čovjek rekao:” Šta?? Nemate djecu? Bolje je da se bacite na to devojko stara”, ja bih odgovorila: “Ne. Odje*i.”

Dita Fon Tiz

Foto: Profimedia

“Mislila sam – ok je nemati djecu. Sada ću samo gledati kako se moj život odvija i vidjeti šta će se desiti. Neću biti lošija osoba ako nemam djecu. Biće onako kako treba da bude.”

Dženifer Aniston

Foto: Youtube/Smasher

“Nemam takvu listu stvari koje moram da uradim i ne mislim da sam ako nešto od toga ne uradim omanula kao žena ili da manje vrijedim kao žena. Rodila sam mnoge stvari, i osjećam se kao da sam im bila majka.”

Kim Katral

Foto: Profimedia

“Kada sam imala 5 godina maštala sam da imam 100 pasa i 100 djece. Osjećala sam ogroman pritisak spolja i znala sam da nisam spremna na korak majčinstva. U ovom životu nije dio mog iskustva da postanem biološka majka.”

Kameron Dijaz

Foto: Profimedia

“Imati djecu je ogroman posao. Imati uz sebe živote za koje si odgovoran…nisam to htjela. I nisu mi zbog toga stvari bile lakše.”

Debi Hari

Foto: Profimedia

“Sigurno nisam jedina žena na svijetu koja nikada nije imala djecu. Postoji toliko razloga što ih Kris i ja nismo imali. Radili smo jako mnogo, bili smo srećni i nismo osjećali potrebu. I oduvijek sam mislila: ima mnogo djece na svijetu. Nisam morala ništa da dodajem na to.”

Ešli Džud

Foto: Profimedia

“Činjenica je da sam izabrala da nemam djecu jer vjerujem da su djeca koja su već tu i moja. Ne moram da pravim sopstvene bebe kada ima toliko siročadi i napuštene djece kojoj trebaju ljubav, pažnja, vrijeme i briga.”

Izvor: Noizz.rs

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *