“Izjava Veseljija potvrda da im je Vučić prepreka”

Objavljeno: 1.11.2018.


Direktor Kancelarije za KiM izjavio je da su uvrede koje je Veselji uputio Aleksandru Vučiću potvrda da je “Vučić jedina prepreka ostvarivanju albanskog cilja”.
Kako je rekao Marko Đurić, taj cilj je “da Srbija ne dobije ništa na Kosovu i Metohiji”.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri je, na vanrednoj sednici parlamenta o dijalogu sa Srbijom, izjavio da Kosovo ima jednog neprijatelja i da je to Srbija, i samo jednog predsednika koji je protiv nezavisnosti Kosova, a to je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“To što albanski separatisti napadaju predsednika Aleksandra Vučića pokazuje da se on jedini istinski i iskreno zalaže za interese Srba na Kosovu i Metohiji i države Srbije”, ocenio je Đurić u saopštenju.

“Dok se razgovara s predsednikom Vučićem, mora da se razgovara o interesu Srbije, i ne može da se očekuje da Srbija bude ‘kratkih rukava’ – Veselji to dobro zna, i to je izvor njegove nervoze”, kazao je Đurić, prenela je njegova Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Poručio je da je zato Vučić “glavna meta i jednih i drugih”, ali da su “i jedni i drugi osuđeni na poraz”. Đurić je dodao da “oni” – kosovski zvaničnici, ne napadaju lidere Saveza za Srbiju – Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, kao ni lidera Građanskog bloka 381 i Pokreta slobodnih građana Sašu Jankovića “zato što znaju da bi s njima jedino pitanje u razgovorima bilo: ‘Gde sam tu ja i kako mogu da se ugradim?’”.

Izvor: Beta

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *