Darko Lazić IZGOVORIO PRVE RIJEČI: Pjevač nakon buđenja iz kome ODMAH TRAŽIO DA VIDI NJU!

Objavljeno: 1.11.2018.


Lazić se, kako saznajemo, najprije probudio oko jedan sat poslije podne, a potom i četiri sata kasnije, kada je bio svjesniji.
FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

Darko Lazić probudio se iz vještačke kome, u kojoj je bio šest dana poslije teške saobraćajne nesreće i prvo je poželio da vidi vjerenicu Marinu, ekskluzivno saznaje Kurir.

Pjevaču su ljekari u ponedjeljak smanjili dozu lijekova, kao i sredstva protiv bolova. Uporedo s tim, vitalne funkcije, poput disanja, ponovo su se vratile u normalu i on je postao svjesniji.

 

Lazić se, kako saznajemo, najprije probudio oko jedan sat poslije podne, a potom i četiri sata kasnije, kada je bio svjesniji.

– Darko je primao veliku dozu ljekova i mumlao je kada se prvi put probudio. Tada ljekari nisu mogli da ga razumiju šta želi da kaže, pa su ga ostavili da se još malo odmori. To što nije mogao da izgovara riječi je normalno kada su pacijenti sa tako teškim povredama u pitanju. Često se dešava i da nakon buđenja ljudi imaju rupe u pamćenju, privremeno su zbunjeni, čak i agresivni. Pojedini izgube orijentaciju. Medutim, tek kada je pacijent budan, može se pouzdano utvrditi da li je mozak trajno oštećen. To zasad nije slučaj s Lazićem, jer kada se probudio po drugi put, oko sedamnaest časova, bio je svjestan i tražio je da mu dovedu vjerenicu – priča naš dobro obaviješten izvor.

 

On kaže i da su ljekari, dok je Lazić bio u vještačkoj komi, upozorili roditelje koji ga obilaze da vode računa šta pričaju u šok-sobi, jer Darko sve čuje i može da zapamti sve šta kažu.

– Stručnjaci u KBC Zemun žele da Lazić bude maksimalno zaštićen od stresa. On ima teške povrede i u njegovom stanju svaka pogrešna informacija koju njegov mozak primi može da izazove haos u organizmu. Zato su ljekari porazgovarali sa svima koji dolaze kod Darka u posjetu i posavjetovali ih da pred njim nijednog trenutka ne pokažu brigu ili suze. Jednostavno, medicinski radnici žele da isključe opasnost od neželjenih dejstava – završava izvor.

 

Darko je izrazio želju da ga obilaze i otac Milan i brat Dragan. To je potvrdio doktor iz bolnice:

– Rodbina je zabranila da dajemo bilo kakve izjave. Mogu da ga obilaze samo otac i brat, to je njegova i njihova želja. On je bolje, stabilno je. Poštujte odluku porodice, samo direktor može davati izjave.

 

Ana Sević i dalje je pri stavu da ne želi da daje izjave dok se njen još uvijek zakonski suprug Darko Lazić kompletno ne oporavi od saobraćajne nesreće. Ona se zasad oglašava samo putem svog Insta storija.

 

– Prije svega, želim da vam zahvalim na podršci i molitvama, energiji koju mu šaljete, jedva čekam da vidi koliko je voljen! Od prvog dana pa i ubuduće moj boravak u bolnici kod njega je moja privatna stvar i nije nešto što želim da bude dio javnosti – napisala je između ostalog pjevačica.

 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *