Srbi kojima je Crna Gora zabranila ulazak

Objavljeno: 31.10.2018.


Vlast u Podgorici donijela je odluku o zabrani ulaska za više srpskih intelektualaca, saznaje portal IN4S.
Na spisku se nalaze: Matija Bećković, redovni član Srpske akademije nauka i umjetnosti, dr Aleksandar Raković, viši naučni saradnik Instituta za noviju istoriju Srbije, dr Dejan Mirović, vanredni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sjedištem u Kosovskoj Mitrovici i dr Čedomir Antić, vanredni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

IN4S je već pisao da crnogorska vlast sprema “crnu listu” nepoželjenih srpskih intelektualaca, kojima će biti zabranjen ulazak.

Iako je još ranije najavljeno, na “crnoj listi”, za sada, nema srpskog patrijarha Irineja.

IN4S je Upravi policije Crne Gore uputio pitanja o zabrani ulaska za više istaknutih srpskih intelektualaca, ali do trenutka objavljivanja teksta nisu dobili odgovor.

Od Uprave policije ovaj portal tražio je odgovore na sledeća pitanja:

1. Da li je tačna informacija da je granična policija dobila naređenje o zabrani ulaska u Crnu Goru pojedinim državljanima Srbije iz svijeta nauke, kulture i umjetnosti?

2. O kojim državljanima Srbije je riječ?

3. Do kad traje zabrana, ukoliko je tačna informacija?

4. Koji je razlog za donošenjem ovakve odluke?“

Portal IN4S podsjeća da je postojanje liste negirao, prije petnaestak dana, premijer Duško Marković, ali nije isključio mogućnost da se spisak, ipak, napravi.

“Kada bude bilo potrebe za tim, kada budu postojali opravdani razlozi da takvu listu konstruišemo, takva lista neće biti skrivana od javnosti. Osim onih osoba koje su u kriminalnom miljeu i koje nijesu dobrodošle ovdje, druge liste nema”, rekao je tada Marković.

Nezavisne

One thought on “Srbi kojima je Crna Gora zabranila ulazak

  1. Crnogorska diktatura. E Milo, Milo, sverceru stari.
    Ma ko nas sisa kad trpimo da nam kukolj i izrodi vladaju.
    Buzdovan Kraljevica Marka i laganini, tup, tup.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *