Premijum vožnja od malih nogu – u šetnju u Mercedesovim bebi kolicima

Objavljeno: 31.10.2018.


Mnogi proizvođači automobila zarađuju i na proizvodima koji nemaju direktne veze sa njihovom osnovnom delatnošću.
Malo je poznato da se najveći evropski proizvođač automobila – Volkswagen, već skoro pola veka bavi i prodajom kobasica. U 2017. VW je napravio i prodao 6,8 miliona popularnih kari kobasica, a godišnja proizvodnja pre par godina iznosila je i preko 7 miliona komada.

I druge auto-kompanije rado se upuštaju u biznise koji će im doneti dodatnu zaradu, a najčešće su u pitanju odevni i predmeti za svakodnevnu upotrebu, kao i razni suveniri sa amblemom proizvođača automobila.

Ni Mercedes se na razlikuje od konkurencije u tom pogledu. Proizvođač iz Štutgarta ovog puta predstavio je u saradnji sa nemačkom kompanijom Hartan fensi bebi kolica Avantgarde sa znakom “trokrake zvezde”.

Kolica se proizvode u nekoliko dezena, a opremljena su točkovima koji predstavljaju umanjenu repliku originalnih AMG felni sa top modela Mercedesa C klase.

Kako bi bebama vožnja u ovim kolicima bila udobnija, točkovi imaju unutrašnje gume napunjene vazduhom, a “ogibljenje” kolica može se podešavati. U Mercedesu kažu da je sama aluminijumska konstrukcija kolica teška 8,9 kg, dok bebi krevetac ima masu od 4,1 kg.

Uz Avantgarde kolica, nemački proizvođač nudi i razne dodatke sa Mercedesovim znakom, poput suncobrana za bebu i torbica za čuvanje bebinih potrepština tokom šetnje.

Izvor: Beta

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *