Federer: Pored Rafe i Novaka teško je doći do titule

Objavljeno: 31.10.2018.


Rodžer Federer je na masters u Parizu stigao kao osvajač titule u Bazelu. Bio je to njegov deveti trijumf u rodnom gradu, ali u Francuskoj će mu biti teže.
Foto: Getty

Švajcarac, koji pokušava da osvoji jubilarnu stotu titulu u karijeri, priznao je da će u “Bersiju” morati daleko više da se pomuči jer su tu njegovi stari rivali.

Novak Đoković i Rafael Nadal će pored svega toga voditi i bitku za prvu poziciju na ATP listi, što ime je svakako dodatni motiv da takmičenje završe pobednički.

Ne znam da li ću baš u Parizu uspeti da osvojim tu stotu titulu. Taj cilj je i dalje daleko. Od sada će me svi pitati samo o tome, ali znam koliko će to biti teško ostvariti ovde. Vratio se Nadal, tu je Đoković, kao i mnogi drugi jaki igrači koji žele sezonu da završe na najbolji način. Za sada, idemo meč po meč, videćemo šta će biti“, poručio je Federer.

Švajcarac je rekao i da mu je prioritet da bude zdrav i spreman za završni turnir sezone, ATP tur finale u Londonu.

“Za mene je svakako bolje da igram mečeve, nego da samo treniram. I tako je bolje osim ako osetim da rizikujem povredu pre Londona. Moram da slušam šta mi telo poručuje tokom ove nedelje. Osećam se dobro, imao sam dva dana odmora posle Bazela, tako da je sve u redu”
, rekao je Federer koji takmičenje započinje u drugom kolu protiv Kanađanina Miloša Raonića.

Izvor: B92

 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *