Brajant ambasador Mundobasketa 2019.

Objavljeno: 31.10.2018.


NBA zvezda Kobi Brajant proglašen je za ambasadora FIBA Mundobasketa koji će se 2019. godine odžati u Kini.
Foto: Getty

Brajant, koji je osvojio pet NBA prstenova sa Lejkersima i dva olimpijska zlata, jedan je od najboljih košarkaša u istoriji.

Kao jedan od razloga što je baš on izabran da bude ambasador velikog takmičenja, navedeno je i da samo u Kini ima ubedljivo najviše najvijača od svih NBA zvezda, sa 6.4 miliona pratilaca na društvenim mrežama.

Pre Brajanta, za ambasadora takmičenja proglašen je Jao Ming. Brajant će pomoći promociji Mundobasketa i biti deo mnogih aktivnosti u vezi takmičenja koji će prvi put imati 32 učesnika.

Odrastajući u Italiji i provodeći godine u posetama Kini, oduvek sam cenio globalni uticaj koji je imala košarka na razvoj mladih ljudi širom sveta. Počastvovan sam što je FIBA izabrala baš mene za ambasadora Mundobasketa 2019. Nadam se da že moje učešće u promociji motivisati najbolje igrače iz 32 zemlje da predstavljaju svoje zemlje na najbolji način na najvećoj pozornici. Jedva čekam da vidim ko će naredne godine osvojiti trofej“, izjavio je Brajant.

Predsednik FIBA Orasio Muratore je poželeo dobrodošlicu Brajantu u tim ambasadora takmičenja.

Uzbuđeni smo i počastvovani što imamo u timu sportsku legendu kalibra Kobija Brajanta koji će nam pomoći da promovišemo prvenstvo sveta. Ovo sve ide u prilog ovog velikog takmičenja. Sa rekordnim brojem učesnika i kulminacijom u kvalifikacijama, Mundobasket u Kini će biti istinski veliki dogašaj u kalendaru 2019. Kobi je sa ponosom predstavljao SAD na najvećoj sceni, gde je postigao brojne uspehe. Kao takav, savršeno se uklapa u ulogu ambasadora najvećeg takmienja“, poručio je Muratore.

Žreb grupa za Mundobasket biće obavljen 16. marta u Šenženu, dok završni turnir počinje 31. avgusta 2019.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *