VW najavio novi koncept automobil koji predstavlja uvid u serijski pikap model!

Objavljeno: 30.10.2018.


Kompanija Volkswagen je danas objavila prvu tizer fotografiju potpuno novog koncept modela u pikap formi koji će premijerno biti predstavljen 6. novembra na Sajmu automobila u Sau Paulu. 
Predstavnici kompanije ovaj, još uvek neimenovani model opisuju kao “”izvanredan pikap” koji kombinuje najbolje osobine kamioneta i SUV modela. Oni nisu detaljno opisivali ovaj model, ali su naveli da će koncept imati inovativni prostor za teret koji se može produžiti obaranjem zadnjeg panela na kabini.

Priznajemo, nema puno detalja, ali na osnovu ovoga možemo zaključiti da će njegov prostor za teret biti sličan onome na modelu Chevrolet Avalanche.

Predstavnici kompanije su takođe naveli da će ovaj kamionet biti orijentisan ka urbanism sredinama, te da će biti baziran na MQB platform i da će imati pogon na svim točkovima. Takođe je potvrđeno da će on u gami kompanije biti pozicioniran ispod modela Amarok.

Volkswagen je za sada objavio samo jednu skicu ovog koncepta, ali na njoj vidimo da će automobil imati izražene crte dizajna i naglašene lukove iznad točkova. Možemo videte i zadnje svetlosne jedinice koje se prostiru celom širinom zadnjeg del ai kratke “šine” na krovu.

Iako je još uvek nejasno da li će veći koncept model Tanoak stići do proizvodne trake, Volkswagen je potvrdio da će ovaj model biti lanisran u Brazilu tokom 2020. godine. Najavljeno je da se serijski model vizuelno neće puno razlikovati od koncepta, te da će ubrzo nakon toga biti dostupan i na drugim tržištima širom sveta.

Izvor: Vrelegume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *