Uhapšen potpredsjednik FS Španije

Objavljeno: 30.10.2018.


Andreu Subies, potpredsjednik Španskog fudbalskog saveza (RFEF) zadužen za finansije, uhapšen je u utorak u okviru istrage u vezi sa mogućom korupcijom 2014. godine kada je vodio Katalonski fudbalski savez.
Foto: Ilustracija

Španska civilna garda je tokom utorka pretražila kancelarije Katalonskog saveza u Barseloni, a uhapsila je i preduzetnika Đosepa Kontrerasa, nekadašnjeg funkcionera katalonskog saveza.

Subies i Kontreras osumnjičeni su za “naduvavanje” troškova preuređivanja tamošnjeg sjedišta saveza 2014. godine. Kontreras je bio vlasnik kompanije za nekretnine “Tastavins” koja je katalonskom savezu na čelu sa Subiesom ispostavila račun od 518.702 evra. Taj račun je pokrio krovni Španski fudbalski savez.

U to vrijeme je predsjednik Španskog fudbalskog saveza bio Anhel Maria Viljar koji je u decembru 2017. morao da odstupi pod optužbom za korupciju. On je 27 godina upravljao savezom te tvrdio da je nevin.

U maju je nakon izbora novi predsjednik postao Luis Rubiales. On je za potpredsjednika postavio Subiesa, dotad predsjednika Katalonskog fudbalskog saveza.

RFEF je u saopštenju naveo da je Subies osumnjičen za događaje iz vremena bivšeg rukovodstva saveza, odnosno za istragu u vezi sa slučajem “Soule” usmjerenu protiv Viljara, te da je potrebno uzeti u obzir pretpostavku nevinosti privedenih.

Katalonski fudbalski savez saopštio je da je civilna garda upala u njegovo sjedište sa sudskim nalogom te zatražila dokumentaciju koju joj je savez i predao.

Izvor: Agencija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *